Kleding

Wij raden steppers aan vrije tijdskleding en stevig schoeisel te dragen. (geen gladde zolen)

Verkeersregels

Volgens de wet is de autopedgebruiker ( lees stepgebruiker ) een voetganger! 

Techniek

Begin rustig dus niet denken ik kan de eerste keer bv lange stukken doen, dit breekt je op en put je uit.

Rustig remmen en om de 8 á 12 steps wisselen van been! (Zie plaatje bij het afwisselen van been)

De afzet (kick)

Een ontspannen afzet is de basis van het steppen op de step . Het is van groot belang om het stuur ontspannen vast te houden en je been niet krampachtig af te zetten. Je zwaait je knie losjes naar voren met een ontspannen en licht gebogen knie, daarna maak je je slag af door je been naar achteren uit te zwaaien. Wanneer je je snelheid wilt verhogen, dien je frequenter af te zetten. Dit resulteert in en kortere slag.

Bij een klim van een brug of viaduct korte pasjes nemen.

Afwisselen van been

Tijdens het steppen moet je regelmatig van been wisselen. Dit komt doordat het been waar je op staat verzuurt. Dit voel je vanzelf. De stelregel is wisselen na 8 á 12 steps. Eerst zul je even moeten wennen omdat het plankje vrij smal is, maar na een paar keer wisselen gaat het als vanzelf.

afwisselen-van-been

De wissel

Voorvoet wegdraaien van de plank en hak laten staan. Bal van je andere voet bij zetten, haal eerste je voet van de plank waardoor ruimte ontstaat voor de andere hak. Dit herhaal je voor je andere been.

Wind mee of wind tegen

Nederland is overwegend vlak en er is vaak wind, maak daar gebruik van. Rij je voor de wind, maak dan je slag overdreven lang. Heb je wind tegen, zet dan wat vaker af en wissel iets vaker.

Conditie

De stepsport is zeer laagdrempelig en kan door iedereen met een beetje conditie beoefend worden. Immers je bepaalt zelf de intensiteit waarmee je stept. De meeste gebruikers zijn tourrijders. Zij vinden het heerlijk om eens lekker de natuur in te trekken en een tochtje te maken

Wanneer niet steppen

 

Uiteraard kunt u zelf het beste inschatten waar uw grenzen en beperkingen liggen. Wij hanteren daarom één stelregel: “Luister goed naar uw lichaam” deze geeft zelf aan of een activiteit door u uitgevoerd kan worden.

Wij wensen u veel en veilig step plezier!Afbeeldingsresultaat voor sponsor gezocht

Donatie om de website te onderhouden word zeer op prijs gesteld.